Nu in de shop: Psychose begrijpen in 33 vragen

PsychoseNet Webshop Berichten Nu in de shop: Psychose begrijpen in 33 vragen

Hoogleraren Stijn Vanheule van PsychoseNet België en Jim van Os van PsychoseNet Nederland vertellen in het boek Psychose begrijpen in 33 vragen het werkelijke verhaal over psychose. Dit boek is vanaf nu verkrijgbaar in de webshop van PsychoseNet.

Je vindt het boek in de PsychoseNet webshop:

Wat zijn psychotische ervaringen? Is psychose een hersenziekte? Is levenslang medicatie gebruiken noodzakelijk, en is psychotherapie wel zinvol? Kan ook een trauma leiden tot een psychose? Is iemand met een psychotische problematiek gevaarlijk voor zijn omgeving, of voor zichzelf? En hoe herstel je van een psychose?

In onze samenleving blijft het verhaal over psychose ongeschreven

Wie op zoek gaat naar betrouwbare informatie komt terecht in een verwarrende mix van (onbewezen) biomedische bio-babble en allerlei would be theorieën waar het vandaan komt en wat het zou zijn. Er zijn allerlei diagnosen en behandelrichtlijnen waarvan onduidelijk is wat ze kunnen betekenen voor de persoon en of ze werkelijke kennis vertegenwoordigen of meer een weerslag zijn van de cultuur van de academische beroepsgroepen (psychiaters en psychologen) in de GGZ.

Het verhaal van de ervaring zelf mist of blijft onderbelicht

Hoe je psychose kunt begrijpen als dimensie van normale mentale variatie komt niet aan de orde. Het is daarom dat ons platform  PsychoseNet, met takken in België en Nederland, het initiatief heeft genomen om voor het eerst het werkelijke verhaal over psychose te vertellen.

Een aanrader voor iedereen die psychose echt wil begrijpen en op zoek is naar manieren om de enorme handelingsverlegenheid rond psychose te verminderen – niet alleen in de samenleving, maar ook in de GGZ. In heldere taal scheppen Stijn Vanheule en Jim van Os, beiden psychiater en expert op het gebied van psychosegevoeligheid, duidelijkheid in de grootste misverstanden en vragen die we onszelf al te vaak stellen over psychose en normaliteit.

Vanuit concrete vragen, de meest recente wetenschappelijke bevindingen en praktijkervaringen bespreekt dit boek wat psychotische ervaringen zijn, hoe ze ontstaan, en op welke manier ze het best behandeld worden.

Tip! Luister ook deze podcast met Stijn Vanheule

Categories:
Boek Trauma begrijpen in 33 vragen - Simona Karbouniaris Nu verkrijgbaar: Trauma Begrijpen in 33 vragen
Jim van Os: "De ggz is aan het veranderen. Wetenschappelijk - maar in cocreatie met
Ken je het boekje 100 definities van Trauma al? PsychoseNet. Vanaf heden in de shop: Boekje 100 definities van Trauma
100 definities van Trauma is een vriendelijk boekje vol herkenning. Kleurrijk en leerzaam.
Ken je het boekje 100 definities van bipolariteit al? - PsychoseNet. Nieuw! Boekje met 100 definities van Bipolariteit
Dit boekje met 100 kleurrijke definities van bipolariteit is te leuk voor woorden. De definities
Nieuw! We zijn God niet. Hét boek van Jim van Os en Myrrhe van Spronsen. Nieuw! We zijn God niet
Nieuw! We zijn God niet. Hét boek van Jim van Os en Myrrhe van
Aankondiging nieuwe boekjes AllesoverTrauma.nl en AllesoverBipolariteit.nl. Verwacht: Nieuwe boekjes met 100 definities van Trauma & Bipolariteit
Hoe omschrijf je trauma? En wat is de definitie van bipolariteit? We hebben 100 mooie,
nieuwe PsychoseNet webshop De nieuwe PsychoseNet webshop is live!
PsychoseNet heeft een nieuwe webshop! We maken al jaren leuke en informatieve producten. Je vindt
X